Bitkili Akvaryumda temizlik ile ilgili soru


aucarÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 31
aucarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2008 10:51
Herkeze selam arkadaşlar
 
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki uzun zamandır forumu takip etmekteyim ve gerçekten bütün arkadaşlar tüm gayreti ve duyarlılığı ile birbirine yardım etmekten kaçınmıyor. Gerçekten örnek bir forum olduğunu düşünüyor ve bütün forum üyelerine sağduyularından ötürü teşekkür etmek istiyorum.
Akvaryum balıkları ile ilgili tecrübeli sayılırım fakat bitkiler hakkında tüm herşeyi bu forumdan öğrendim denebilir ve öğrenmeye devam ediyorum.
 
Akvaryumum 80*35*50 boyutlarında 140l lik bir akvaryum
İçerisindeki balıklar: Tamammının sayısını bilmememkle beraber Tetra grubunda çeşitli balıklar, Moli, Kılıç, Vatoz, Çöpçü, ve lepistes türü karma tropikal balıklar bulunmakta.
Bunun yanı sıra Filtre :Tetratec EX700, Isıtıcı :200W, Bu hafta sonuda 13w Uv ve 20kg lık Co2 Tüpü eklemeyi düşünüyorum
 
Şimdi siz duyarlı arkadaşlarıma sorum şu olacak.
 
Akvaryuma farklı türlerde bitkiler ile donatıp boş kalacak alanların tamamına çim ekmeyi düşünüyorum . Bunu yaparsam Her hafta yapmış olduğum %20 lik dip çekiminde bitkilerin altına inemiyor olacağım.
Bitkilerin altında kalacak olan pislikler zamanla birikerek bir problem oluşturur mu_?(Suda bulanıklık,Zehirlenme, Kötü koku, v.s.)
 
Şimdiden herkeze teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShannaraÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 239
ShannaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2008 12:32
Arkadaşım merak etmeyim zeminde kalan atıklar zamanla bitkiler ve diğer canlılar tarafından tüketilecektir. Bitkili akvaryumlarda dip cekimi yapmaya gerek yok... Kolay gelsin ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2008 14:21
Abdurrahman Bey, ne tür akvaryum olursa olsun dip çekimi yaparken kumu kaldırmak zaten çok doğru birşey değil. Sebebi, akvaryumda nitrifikasyonu gerçekleştiren yararlı bakterilerin çoğu kumun bu üst tabakasında bulunuyorlar, bu haliyle kum en az filtre kadar önemli bir biyolojik malzeme haline geliyor. Kalkan kumla beraber suya karışan bakteriler; eğer birde uv kullanıyorsanız ciddi anlamda yok oluyor. Sonuç olarak dip çekimini yine akvaryumun alt kısmından, kuma yakın ama kumu kaldırmadan yapmak en doğrusu.

Tabanı bitki ile kapladığınızda bir süre sonra zaten bitkiler kökleriyle kumu öyle sıkı tutacaklarki dip çekiminide bitkilerin üzerinden aynı halı spürür gibi (tabi yinede fazla zorlamadan) yaparsınız.

Bitkilerin kökleri ve büyük ihtimalle bitkilerle gelecek minare salyangozları sayesinde kumunuz havalanmış olacak ve kötü koku, zehirlenme vs. olmayacaktır.

Tabi bu yazdıklarım üstünden belli zaman geçmiş, oturmuş bir bitkili akvaryumda söz konusu olan şeyler. Bitkileriniz adaptasyonu geçirip çoğalana kadar dikkatli olmakta fayda var. Balık sayınız çok değildir inşallah.
mustafaerdogar2008-04-28 07:50:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aucarÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 31
aucarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2008 03:08
Arkadaşlar
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
söylediklerinizi göz önünde bulundurarak hareket edeceğim
çok sağolun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir